shadow

E, neka sam Vam rekla….

Elem, bavljenje internet marketingom iziskuje vreme koje jednostavno mora proteći da bi se sve kockice složile. Ali, to vreme koje imate koliko ga imate… trošite ciljano i konstruktivno.
Evo, na šta mislim: gledam po Grupama na FB kako izgledaju vaši blogovi i oglasi Pohvalno je da ih ina rađenih na svim platformama; ali ih ima svakakvih. Od onih BLOGOVA od dve rečenice dugmeta za registraciju i eventualno neke fotke do onih BLOGOVA koji su više po obimu u formi sajta; ili tipa romana “Rat i Mir”. O kvalitettu, suštini i ostalim sitnicama, drugi put; ali imam utisak da nekima od Vas Blog služi za oglašavanje po grupama i nizašta drugo. Greška… jer Blog je vrlo koristna alatka u našem marketarstvu i tu su pravu ulogu trebali odigrati vaši sponzori, uplineovi i svi drugi koji su Vas dočekali u ovom poslu.
Valjalo bi da ste od samog početka biti upoznati sa time šta je to, kako se radi kvalitetan blog pa i oglas šta od podataka treba da sadrži koliko česte objave na blogu treba da budu, kako i koliko oglašavati po grupama i mnogo toga drugog. Definitivno biste bili pošteđeni silnih grešaka i problema.
Ne mislim da je sponzor trebao da vam pravi Blog ili piše oglase, taman posla, sami bi ste ali da vam se daju uputstva, video snimci i slično.
i odmah da vam kažem da ste tako radili i sami bi došli do toga da Blog ne služi samo za oglašavanje na FB, da je njegova uloga mnogo suptilnija a dobit nastala postojanjem kvalitetnog bloga mnogo veće od 50 oglasa dnevno na Fejsu i to ako vam ne blokiraju profil.
I drugo šta sam primetila kod oglašavanja svojih kolega; problem FOTKI i tekstova. ! Da vam ne držim predavanje ali slike su sve iste ili slične kao i tekstovi oglasa to kao da pozajmljujete jedni od drugih. To ne razumem; od toliko slika na googlu, od silnih sajtova sa fotografijom, vi krenete i pod parolom pa na googlu su uzimate redom.
I šta se dešava?
Vaš oglas je totalno ne primećen, jer naši korisnici, u većini slučajeva se prvo zalepe za fotku, pa tek onda na tekst. Ako ste sliku uzeli od nekog kolege pa imali sreću da se njegove slike prepoznaju, on će i pokupiti slavu a ne vi. Ili kad svi uzimaju istu sliku, samo će biti proglašena za spam i vi ne znajući možete da nastradate.
Tekstovi oglasa, sliče kao jaje jajetu i kako da baš vas neko izdvoji kako da vam se priključi, ako se i ne trudite da budete orginalni i uočeni, nikako i niko vam se i neće priključiti

Predlažem Vam kao neko ko je tu školu prošao, da potražite na googlu, od svojih sponzora neki program za obradu fotografija ukoliko ga nemate, link za neki sajt sa fotografijama,nekoliko video snimaka; zasucite rukave i krenite da se sami edukujete. I vaše fotografije i tekstovi oglasa će se prepoznavati, kvalitetom i izgledom, gradićete od svog imena i rada polako BREND, vaši Blogovi će služiti svojoj svrsi a kandidati i novi saradnici će tražiti vas a ne Vi njih.
Srećno Vam bilo !

Dobrodošli – ostavite Vaše podatke i u jednom od narednih emailova stiže poklon knjiga !


Powered by AIOP Response
  We respect your privacy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *