shadow

8 odlika dobrog Mentora

Da li su svi Mentori, dobri Mentori ? ?
Naravno da nisu. Jer i Mentori su živi ljudi, ponekad imaju neke svoje žute minute, svoje druge obaveze ili šta već drugo i ne odgovaraju na želju za pažnjom ili na neko pitanje.
Na svu sreću kod pravih Mentora to ne traje dugo i opet imamo na koga da se oslonimo i koga da pitamo, pa i ko da nas izgrdi, a ono drugo se zaboravi.
Da ne bih suviše odužila, na kraju ovog teksta, najbolje je da vi sami procenite da li se vaši Mentori uklapaju u ovaj profil ili je bolje da tražite drugog
8 ODLIKA DOBROG MENTORA
– Mentor : Ima iskrenu želju da pomogne i pozitivan stav kad je u pitanju prenošenje stečenih znanja.
– Mentor je uvek otvorenog uma : za njegov sto se seda sa sopstvenim idejama koje su ovakve ili onakve a na njemu je da sve to iskanališe i usmeri u pravom smeru.
– Mentor uvek ima pozitivno stanovište i ponaša se kao dobar uzor.
– Mentor je stalno motivisan za rast i razvoj kako svog saradnika tako i svoj sopstveni….
– Mentor uvek ima samopouzdanja i zna se ponašati.
– Mentor postavlja prava pitanja…
– Mentor je aktivan slušalac…
– Mentor daje povratnu informaciju I to tako da ta informacija točno i objektivno sažima sve što je rečeno, ali mora biti interpretirana tako da saradnik od nje ima koristi.
To bi bilo to, na Vama je da procenite recimo; kakav je vaš Mentor? Da li pripada grupi istinskih Mentora koji imaju znanja i umeju da ga prenesu ili pripada onoj drugoj kategoriji, samoprozvanih koji istini za volju ne umeju ni da objasne šta je ustvari Mentorizam …
Danica

Dobrodošli – ostavite Vaše podatke i u jednom od narednih emailova stiže poklon knjiga !


Powered by AIOP Response
  We respect your privacy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *